Politica de confidentialitate in vederea prelucrarii datelor personale.

1. Definitii

1.1. Operator. Operatorul delegat cu prelucrarea datelor conform cu Regulamentului GDPR este lumeanimalelor.ro si face referire la acest site.

1.2. Responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care se pot transmite solicitari de informatii cu privire la prelucrarea datelor personale este adresa de e-mail: admin{@}lumeanimalelor.ro

1.3. Cookies. Un „cookie” este un fisier de mici dimensiuni, alcatuit de regula din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui computer sau al altui tip de dispozitiv folosit in vederea navigarii pe internet (Smartphone, Tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

1.4. Persoana vizata in sensul Regulamentului GDPR. Este reprezentata de persoana fizica identificata (care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element identificator: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice). Persoana vizata poate fi un solicitant al unui serviciu oferit de catre Operator, dar si orice alta persoana fizica ale carei date personale sunt transmise catre Operator.

1.5. Categorii de date. Reprezinta datele personale si sunt salvate de catre Operator doar in momentul in care introduceti datele intr-o sectiune de pe site sau sa le transmiteti prin intermediul e-mail-ului.

1.6. Prelucrare datelor cu caracter personal: Reprezinta orice set de operatiuni efectuate asupra datelor personale sau asupra seturilor de date personale, cu sau fara utilizarea de modalitati de manipulare automata, cum ar fi stocarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

2. Ce date sunt procesate?

2.1. Datele colectate prin cookie-uri. Pentru o mai buna directionare a campaniilor publicitare si imbunatatirea serviciilor si produselor, lumeanimalelor.ro utilizeaza date despre articolele achizitionate de clientii nostri. Daca ati permis salveazrea cookie-urilor in browser si sunteti de acord cu folosirea acestora, lumeanimalelor.ro primeste informatii despre paginile vizitate de dvs, produsele vizionate si alte activitati de pe site.

2.2. lumeanimalelor.ro nu colecteaza sau nu proceseaza in alta forma niciun fel de informatii cu caracter personal, cum ar fi, de exemplu, date despre starea dumneavostra medicala, religie sau convingeri etc.

2.3. Datele furnizate de clienti. Pe lumeanimalelor.ro procesam date cu caracter personal despre cei care utilizeaza platforma. In principal, se proceseaza datele cu caracter personal pe care ni le furnizati atunci cand va inscrieti in lista de newsletter. Aceste date includ, in special, adresa dvs. de e-mail si numele.

3. Cu ce scopuri sunt salvate datele?

3.1 Pentru o mai buna directionare a reclamelor si promovarii, lumeanimalelor.ro stocheaza date legate de cookie-uri in vizitele pe site, produsele vizualizate si alte activitati de pe site. Salvarea este posibila numai pe baza consimtamantului dumneavoastra legat de utilizarea cookie-urilor relevante. Acest acord este complet voluntar. De cele mai multe ori, pe baza datelor furnizate, lumeanimalelor.ro obtine statistici si analize cu privire la comportamentul utilizatorilor platformei. Acestea permit o mai buna directionare a publicitatii sau modificarea continutului platformei la ceea ce va intereseaza si ceea ce cauta de cele mai multe ori, un grup mare de utilizatori. In cazul acesta, prelucrarea datelor este de obicei automatizata.

3.2. Pentru promotiile noastre de produse si promovarea lumeanimalelor.ro in forma de newsletter trimis utilizatorilor, lumeanimalelor.ro foloseste de cele mai multe ori adrese de e-mail. Procesarea se executa in acest caz numai pe baza consimtamantului dumneavoastra, care este complet voluntar. In cazul in care nu sunteti de acord, veti putea continua sa utilizati platfroma noastra in totalitate. Va exprimati acordul catre lumeanimalelor.ro in timpul inregistrarii la introducerea adresei dumneavoastra de e-mail. Retineti ca inregistrarea pe lumeanimalelor.ro poate fi efectuata numai de persoane cu ce au implinit deja varsta de 15 ani. Acordul dumneavoastra poate fi retras in orice moment facand clic pe link-ul aflat in orice newsletter.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita fraudele online si de a se asigura de functionalitatea buna a platformei, executarea unui contract si acordul persoanei vizate, dupa caz.

4. Drepturile dumnevoastra in ca si persoana vizata cu privire la prelucrarea datelor personale furzinat

4.1. Drepturile persoane vizate si cum cum se pot exercita

Potrivit Regulamentului GDPR, in calitate de persoana vizata beneficiati de culmul de drepturi, respectiv:

4.1.1. Dreptul la informare si acces la date cu caracter personal. Reprezinta dreptul de a de a intrat in posesia unei confirmari a faptului ca se prelucreaza sau nu date personale care va privesc si, in caz afirmativ, accesul catre datele respective.

4.1.2. Dreptul la rectificare. Reprezinta dreptul de a solicita Operatorului si de a avea posibilitatea de a recrifica datele cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, mentionand ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din sectiunea de editare a datelor contului, daca este cazul.

4.1.3. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) Reprezinta dreptul de a avea posibilitatea stergerii datelor cu caracter personal care va privesc in cazul in care se nbaplica anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

4.1.4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii Reprezinta dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor in anumite cazuri.

4.1.5. Dreptul la portabilitatea datelor: Reprezinta dreptul de a intra in posesia datelor personale care privesc utilizatorul si de a le transmite catre un alt Operator.

4.1.6. Dreptul la opozitie: Reprezinta dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor personale care va privesc, in conditiile Regulamentului GDPR.

4.1.7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor cu caracter personal Este inclus de crearea de profiluri, care produco efecte juridice care privesc utilizatorul sau il afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

4.1.8. Dreptul sa va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. In momentul in care situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

4.2. Cum va puteti manifesta aceste drepturi?

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, avem rugamintea de a va adresa prin cerere scrisa in format electronic, datata si semnata catre adresa e-mail: admin{@}lumeanimalelor.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor personale.

4.3. In cat timp vom raspunde solicitarilor transmise de dumneavoastra?

In termen de maxim o luna calculat de la primirea cererii dumneavoastra vi se vor transmite informatii privind actiunile intreprinse sau daca este cazul privind motivele pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la date cu caracter personal vom lua toate masurile posibile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

De asemenea, in conformitate cu Regulamentului GDPR, termenul de solutionare mentionat mai sus poate fi prelungit cu cu maxim doua luni daca este necesar, tinandu-se cont de complexitatea cazului dumneavoastra si numarul cererilor, urmand sa va informam cu privire la acest aspect, daca va fi cazul.

5. Destinatii sau categorii de destinatari ai datelor personale

Destinatarii care prelucreaza datele personale in cadrul Uniunii Europene sunt obligati sa respecte aceleasi prevederi legale, oferind un nivel de protectie similar cu Operatorul.

Nota: In cazul destinatarilor cu ce activeaza pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Operatorul garanteaza ca acestia sunt certificati “Privacy Shield” si sunt considerati de catre Comisia Europeana ca furnizand un nivel adecvat de protectie. Lista companiilor care adera la “Privacy Shield” este disponibila pe acest site web: https://www.privacyshield.gov/welcome .

5.1 Transmiterea datelor in scopul functionarii serviciului newsletter

Pentru a fi siguri ca serviciul functioneaza la parametrii doriti, folosim un tert specializat in domeniul livrarii e-mailurilor, respectiv platforma MailChimp ce apartine The Rocket Science Group. Politica de confidentialitate a acestui tert referitor la protejarea datelor cu caracter personal poate fi cititat aici: https://mailchimp.com/legal/privacy

Puteti oricand renunta la serviciul newsletter – fie apasand butonul „Unsubscribe” din mailul primit, fie prin transmiterea unui e-mail catre adresa admin{@}lumeanimalelor.ro

5.2. Transmiterea datelor cu caracter personal catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale

In cazuri speciale, in momentul cand se impune acest lucru prin lege, compania noastra este obligat sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la date cu caracter personal.

5.3. Transmiterea catre alti tert

Pentru a va oferi o experienta cat mai placuta in mediul online, ne preocupam constant sa imbunatatim / facem mentenanta programelor software utilizate. In acest sens, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

5.4. Retele sociale

Pagina noastra de internet foloseste “plugin-uri” de la operatorii de retele sociale. Toate plugin-urile pentru retele de socializare de pe Pagina noastra de internet sunt marcate clar si distinct.

5.5. Servicii pentru analizarea traficului

Pagina noastra de internet foloseste serviciile de analiza web „Google Analytics“ si „Google AdSense” al societatii Google Inc., in scop statistic.

Pagina noastra de internet foloseste Google Analytics, un serviciu ce analizeaza platforma curenta oferit de catre de Google, Inc. („Google”), folosind cookies. Mai multe detalii despre acesta aspect pot fi gasite pe pagina noastra despre Politica Cookie

Puteti refuza folosirea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dumneavoastra, insa in acest caz s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile Platformei noastre. Exista, de asemnea, posibilitatea de a, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastra. Mai multe detalii aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Nota: Detalii suplimentare sunt disponibile pe paginile Google Analytics Terms of Service si Google Analytics

6. BAZA LEGALA

6.1. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor personale si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Ultima actualizare: 18.10.2022